b0ss prieš 9 metus
Na, "idle" būsenoje, turėtų būti 0%. HDD yra tokia kompiuterio detalė, kuri tiesiog susidėvi, turint galvoje, jog tavo kompas vintažinis, tai čia nieko nuostabaus. Normaliam naudojime, paprastas HDD, turi laikyti kokius 5 metus. Tikriausiai pas tave jis jau daugiau? Pirmas HDD susidėvėjimo požymis, tai jog viskas pradeda krautis labai lėtai, o tik po to susidursi su problemomis, kai pradės dinginėti failai ir nebeužsikraus OS. Anyway, girdėjau, jog egzistuoja tokios programos, kurios apskaičiuoja kiek procentų HDD dar liko (nežinau ar realiai tokios egzistuoja), tai pasigooglink ir prasicheckink su jom, jei tokias rasi. O šiaip tai vienintelis sprendimas - įsigyti naują kietąjį diską, rekomenduočiau SSD žinoma...
b0ss prieš 9 metus
Parašyk skypen, padėsiu. Užkniso čia kas valandą rašinėt galimus sprendimus, kai negaliu tiksliai išsiaiškinti kas ir kaip...
b0ss prieš 9 metus
@MartynasPii ir taip tuos vaikus paversdami visiškai tokiais pat kaip ir jūs, kas priartina mus, žmones, prie išnykimo. Išsigimėliais, pydarastais ir debilais reikia vadinti išsigimėlius, pydarastus ir debilus, tam ir skirti būdvardžiai. Ar aš turiu kažką prieš jus? Ne. Ar aš manau, jog tai nenormalu? Taip. Kai nenormalūs dalykai prasideda mano gyvenime, aplinkoje, atsiranda dalykų, dėl kurių derėtų imtis kažkokių tai veiksmų. #LoveWins? Kur tu čia matai meilę? Paradai ir visokie proto knisimai su meile neturi absoliučiai nieko bendro, tai tėra noras pakeisti visuomenę, kaip kažkada kažkas pakeitė jus. Ar žinojot, jog galimybė gimti pydarastu yra tokia pati, kaip ir gimti be kojos, rankos, ar betkokia kita negalia? Ir jei jau gimsti pydarastu, tai jau kitaip ir būti negali, bei nebuvo. Bet, kai juo tampi, nes nesugebi susirasti panos, o iš kažkur atsiradęs pydariukas atrodo puikus panos pakaitalas, tai čia jau nebe invalidumas, o tiesiog išpindėjimas. Visada buvo pydarastų, visada jų ir bus? Taip. Esmė tik tame, jog, kaip ir minėjau, tikrų pydarastų yra itin mažai, tai jie anksčiau galėjo laimingi sau gyventi ir niekam netrukdė, tad ir nebuvo tos visos žydrosios problemos...
O šiaip tai esminis dalykas, kurį norėjau pasakyt, tai tik:
EIK NACHUI PYDARE!
b0ss prieš 9 metus
Tarp tray iconų nėra garsiakalbio iconos, kurią paspaudęs atidarytum Realtek valdymo panelę? Jei nėra, tai trink turimus realtek draiverius ir rašykis tuos, kur rekomendavau.
b0ss prieš 9 metus
LOL, tai jei tu jau susirašęs Realtek draiverius, tai sulysk į jų control panelę ir ten viską rasi, nemanau jog tau reiktų trint turimus ir įsirašinėt kitą versiją...
b0ss prieš 9 metus
Gal tavo "playback" prietaisas nepalaiko kitokio formato? Ar kalonėlės integruotos į patį kompiuterį? Ar susirašei draiverius su ta "visus draiverius atnaujinančia" programa? Kokia pas tave garso plokštė (jei integruota, pagooglink pagal motininę)?
-- Papildyta...
Kadangi aš aiškiaregis ir žinau, jog tavo garso plokštė yra Realtek ALC850, tai man kartu ir aišku, kokie draiveriai jai reikalingi, taigi, atsisiųsk ir įsirašyk ŠIUOS draiverius ir atsidaręs jų valdymo programą (tai gali padaryti paspaudęs ant Realtek tray ikonos), galėsi pakeisti garso formatą... :)
b0ss prieš 9 metus
Gal dėl to jog pas tave ne originalūs garso draiveriai? Jei taip, tai turėtum atsidaryti už savo garso draiverius atsakinga programą ir per ją keisti nustatymus.
b0ss prieš 9 metus
@Darrel_ aš tai pat naudojau kurį laiką avast, ką galiu pasakyt apie ją, tai kad ši antivirusinė tikrai daug geriau optimizuota ir sklandžiau veikia už Bitdefender, tačiau jos efektyvumas ties virusais, ar užkoduotom programom - daug mažesnis nei Eset, ar Bitdefender. Taigi, esminis dalykas tas, jog turint silpną kompiuterį, Bitdefender geriau nenaudoti. Aplamai šiaip galėtum antivirusinės nenaudoti - jei piktybiškai nesistengsi atidaryti kažkokių virusų, tai manau paprastam naudojimui ir Microsoft Essentials Security ir Smart Screen turėtų užtekti.
Kalbant apie programas, kurios suranda ir automatiškai atnaujina draiverius - ojoj, derėtų saugotis jų. Esmė yra tame, jog su Windows 8 atkeliauja visi reikalingi draiveriai išskyrus vaizdo kortos. Būtent vaizdo kortos draiverius tau ir reikia atsisiųsti rankiniu būdu iš ČIA. Ką tiksliai daro ta programa kuri turėtų surasti ir atnaujinti visus kompiuterio draiverius? Ji suranda naujausia draiverių versiją skirtą tam komponentui, tačiau neatsižvengiant į tų draiverių veiksmingumą. Mano asmeninė patirtis - prieš kelis metus pagalvojau, jog būtų visai nieko pasinaudoti tokio tipo programa, na ir ji man įrašė AMD GPU draiverius, kai aš tuo tarpu naudojausi nVidia, tuo tarpu dar atnaujino ir visus kitus draiverius, dėl ko pradėjo nebeveikti mano USB portai. Anyway, nenorėjau nusišnekėti, taigi dabar pats atsisiunčiau ir pasileidau tavo minėtą "Advanced Driver Updater" programą ir ji man siūlo atnaujinti USB portų draiverius, kuriuos išleido Microsoft, į kažkokios neaiškios firmos, pavadinimu KME išleistus draiverius, tai pat, mano SAMSUNG monitoriaus, kuris šiuo metu naudoja tai pat Microsoft draiverius (kaip ir sakiau, praktiškai visi draiveriai atkeliauja su operacine sistema), siūlo atnaujinti į LG draiverius... Viso siūlo atnaujinti 10 draiverių, iš jų tik vienas draiveris yra logiškas - išleistas tos pačios firmos, kaip ir įrenginys. Taigi, čia tikrai gali būti problema. Įsirašyk mano nurodytus vaizdo draiverius ir jei kiti tavo draiveriai nebus visiškai suvaryti, viskas turėtų susitvarkyti.
Dėl Windows 8 - ši operacinė sistema yra daug geriau optimizuota už Windows 7. Pagrindiniai nesklandumai ir haterių banga buvo tada, kai tik buvo išleisti Windows 8, kadangi iš pradžių buvo šiek tiek problematiška su draiveriais (ne visi draiveriai buvo pritaikyti šiai operacinei sistemai), tačiau vėliau visą tai sutvarkė ir dabar, kai nuo viso to praėjo jau 3 metai, viskas yra pritaikyta Windows 8 operacinei sistemai, kaip ir dar neišleistai Windows 10, kurią aš šiuo metu ir naudoju :).