b0ss prieš 9 metus
Šiaip tai problema ir nebuvo antivirusinėje, tačiau labiau optimizuoto varianto pasirinkimas, vis vien turėjo pagerinti performancą. Jei anksčiau su Bitdefender žaidiai ant 60FPS, tai dabar pagal idėją turėtų kokius 70 išspaust (jei išspręstumėm bėdą, dėl kurios tau viskas stringa)... ESET Service apkrovą galima būtų paaiškinti tuo, jog tu ką tik įsirašiai šią antivirusinę ir ji dabar kažką daro (atsinaujina, konfigūruojasi, testuoja sistemą, arba ką nors skanuoja). Pas mane, šis procesas šiuo metu naudoja 0-0.1% CPU. Anyway, vienintelė man suprantama problema buvo tame WMI Provider Host procese, bet jei jį kažkaip panaikinai, tai daugiau kaip ir nieko nelieka. Ar tikrai naudoji naujausius GPU draiverius? Ar surašyti visi operacinės sistemos atnaujinimai? Gal kažką keitei kompiuteryje, prieš susidurdamas su šia problema, kažką tokio, kas galėjo ją iššaukti? Gal anksčiau žaidiai kokius nors kitus žaidimus savo kompiuteryje ir galėtum palyginti tuometinį jų veikimą, su dabartiniu (ar ir kituose žaidimuose krito FPS)?
Kalbant apie problemos sprendimą - beviltiškose situacijose, kuriose nelabai ką suprantu, bei nežinau kur problema, aš tiesiog perrašau visą OS ir taip, dažniausiai, išsprendžiu problemą. Jei tau šis būdas priimtinas, gali ir pats tai padaryti (jei turi kelis HDD kompe, tada su OS perrašimu daug bėdų nebūna).
b0ss prieš 9 metus
Nepakvietė į šauktinius? Esi per jaunas politikai?
Kuo susijęs priverstinis buvimas šūdiniausioje kariuomenės grandyje ir politika? :D
b0ss prieš 9 metus
@Darrel_ pats prieš kažkur metus naudojau Bitdefender antivirusinę ir ką galiu pasakyt, kad tai prasčiausiai optimizuota antivirusinė, su kuria man teko asmeniškai susidurti. Netgi ant kelis kartus galingesnio PC už tavajį, ši antivirusinė neveikė sklandžiai ir kažką darydama, apkraudavo CPU (4 Core 3GHz) ~20%. Prasiknisęs kažkur savaitę, perėjau ant anksčiau minėtos Eset antivirusinės ir ligi šiol neturiu jokių problemų su ja.
Anyway, pas mane net nėra "WMI Provider Host" proceso, ar kažko panašaus į tai. Ir žinant, jog jis iš lempos išnaudoja 20% tavo CPU, tai nėra daugiau apie ką kalbėt, kaip tik apie to proceso tvarkymą... Gal kartais eina paprasčiausiai jį "nukilinti"? O dėl pirmojo metodo, sprendžiant iš URL teksto, tai ta nuoroda turėtų nuvesti į pamoką, kurioje būtų paaiškinta kaip įsijungti OS "saugiame" rėžime. Gali pasinaudoti alternatyve pamoka, jog tai padarytum ir toliau sekti pirmąjį metodą...
b0ss prieš 9 metus
@Darrel_ Kokią antivirusinę naudoji? Dauguma jų sunaudoja nemažai PC resursų. Siūlyčiau naudotis Eset NOD 32 - gerai optimizuota, labai efektyvi lyginant su kitomis antivirusinėmis ir tai pat gali rast kitų vartotojų licenzijų internete ir naudotis šia antivirusine nemokamai, legaliai, su kito žmogaus licenzija. Tai pat, galėtum pateikti ir viso to (temperatūrų ir CPU, GPU, bei RAM) rodiklius, kai kompiuteris yra apkrautas (veikia žaidimas).
Tai pat, kaip suprantu, "WMI Provider Host" neturėtų naudoti daug resursų, tai gali būti netgi pagrindinė tavo visų nesklandumų priežastis, kurią reiktų sutvarkyti pačią pirmą.
Pagooglinau: video, forumas.
GPU apkrovai stebėti reikalinga papildoma programinė įranga, kaip MSI Afterburner, ar pnš. Aš praktiškai gyvenime nesinaudojau AMD grafikomis, bet tai pat, man regis, ta draiverių valdymo programa (Catalyst), tai pat rodo GPU apkrovą.
MSI Afterburner
b0ss prieš 9 metus
Na tai ką, dabar aišku jog problema yra už pačio žaidimo ribų... Kokia CPU, bei GPU apkrova, nedarant nieko su kompiuteriu? Kokie procesai tuo metu sunaudoja daugiausiai resursų? Kada paskutinį kartą buvo perrašyta OS? Kaip dėl temperatūrų apkrovos metu?
b0ss prieš 9 metus
Mano galva, tai tiesiog viena iš tavo naudojamų modifikacijų yra prastai optimizuota, arba turi kokių nors klaidų, dėl to ryja daugiau resursų ir apkrauną kompiuterį. Pabandyk atsinaujinti modifikacijas, ar pakeisti jas alternatyvomis.
b0ss prieš 9 metus
@Darrel_ nah, nusišnekėjau, tikrai, tokių vaizdo kortų lyg ir nėra (bent jau skirtų paprastiems vartotojams), yra 12GB vaizdo plokštė. Gali pasijungt 4x SLI, turėsi 48GB vRAM :D... Dėl rezoliucijų, tai matomai arba pats kažko nemokėjai, arba driveriai buvo ne tie, ar pati vaizdo korta labai jau vintažinė. Tai pat, vis gi tu teisus, PC irgi turi rezoliucijos limitą. Vis gi, mano, jau ne tokios ir naujos (berods senesnės už naujos kartos konsoles) vaizdo plokštės GTX 760 limitas yra 4096x2160 (4K), kai, kaip minėjo @PREFIXS, PS4 limitas vos 1080p (2K). Anyway, diskusiją apie milžiniškus ekranus pradėjo @f0cus, aš tik sakau, jog tokius ekranus tai pat galima pilnai prijungti, bei išnaudoti ant PC, bei vienu metu net kelis, o ne vieną.
b0ss prieš 9 metus
@f0cus o ar tai, ką minėjo @PREFIXS savo poste yra melas? PS4 maksimali raiška yra 1080p = 16:9 WAS = 1920x1080, XBOX One raiška dar mažesnė, tai ir maksimali rezoliucija dar mažesnė ir tai nereiškia, jog nebus galima žaisti ko nors ant tarkim 4500x2600 rezoliucijos, tiesiog ta rezoliucija nebus pilnai išnaudojama ir žaidimas vis vien veiks ant 1920x1080 rezoliucijos, tai reiškia jog vienas virtualus pikselis užims kokius 4 realius to ekrano pikselius.
@Darrel_ Aš kalbėjau apie tai, jog konsolės turi rezoliucijos limitą ir galbūt nepalaiko 1920x1080 rezoliucijos (xbox one), tad lygiai tai pat, gali nusistatyt mažesnę rezoliuciją (tarkim tokią, kokią maksimalią palaiko xbox one) ant PC ir žaist be lago, jei prieš tai turėjai su tuo problemų. Ir dėja, rezoliucijos limitą turi tavo ekranas, o ne PC - prijunk didesnį ekraną ir mėgaukis didesne rezoliucija. Ir vis gi, nors tavo ekranas palaiko maksimalią 1280x1024 rezoliuciją, tu vis tiek ją gali šiek tiek pakelti. O dabar tu pradedi knist protą apie resursus, kai aš kalbu apie galimybes. Neužtenka 2GB? Pasičiupk 16GB ir mėgaukis nors ir 5 ekranais, nes tai vis vien nekeičia fakto, jog konsolės apribotos ant vieno monitoriaus ir ant vienos, vienintelės funkcijos.
b0ss prieš 9 metus
@Darrel_ nenusimanau daug apie televizorius, bet į kelių metrų įstrižainės teliką reikia žiūrėti iš daugiau nei metro, gal netgi dviejų. Taigi, kame esmė, jog kiek mačiau parduotuvėse, tai standartinė tų jau "didžiausių" televizorių rezoliucija, buvo 1920x1080 (nes didesnė nelabai darytų skirtumo žiūrint iš toli), kas nėra baisiai daug, nes tiek turi kai kurie 25'', ar net mažesni monitoriai. Taip kad tai nereikalauja kažkokių tai nasos vaizdo plokščių. Anyway, koks konsolių rezoliucijos limitas? Ar nebus taip, jog ant milžiniškų ekranų konsolės neveiks pilna tų ekranų rezoliucija? Tokiu atveju, nusistatčius dar mažesnę rezoliuciją per PC, tikrai neturėtų būti jokių problemų. Anyway, konsolės turi rezoliucijos limitus, PC - ne. Ir vis gi, taip, PC yra brangesnis gėris. Tačiau lyginant PC ir konsolių kainas, su jų galimybių santykių, ta kaina už normalų PC, nėra jau tokia ir didelė.
b0ss prieš 9 metus
@f0cus na, aš vardinau konsolių minusus, kurių neturi PC. Taigi, tu vis vien negalėsi žaisti vieno žaidimo ant trijų, dviejų metrų įstrižainės ekranų, prie konsolės, ką galėtum padaryti prie PC... Dėl draugų... Na sutinku, ant konsolių local co-op rėžimas daug geriau išplėtotas, nei ant PC, bet man visad labiau patiko multiplayeris, anyway, ant beveik visų žaidimų, kurie konsolėse turėjo šį rėžimą, jis išlieka ir išleidus tą patį žaidimą ant PC (žinoma jei jis išleidžiamas, nes kiek pastebėjau, local co-op rėžimą dažniausiai turi tik labai paprasti, niekuo neįpatingi žaidimai, kuriuose yra tik vienas geras dalykas - tas pats local co-op), taigi, gali pasijungti kelis pultelius prie PC ir iš esmės gausi tą patį local co-op. Ai, gi kaip visada PC = modifikacijos. Taigi, su draugu žaidėm Portal 2 ant mano PC, ant dviejų skirtingų ekranų (vienas ekranas jam, kitas - man), kaip local co-op, kai tuo tarpu, žaisti kokį CoD per konsolę, viename ekrane, dviems, yra visiškas apsurdas.