Kas žinot, kas ne, šiandien vyko Microsoft Build 2016 konferencija. Papasakojo nemažai kietų dalykėlių (man pačiam labiausiai patiko bash shell integracija į Windows sistemą). Vienas iš game dev'ams aktualesnių dalykų - jog nuo šiandien, visi norintys, turės galimybę paversti savo Xbox One konsolę į dev kit'ą. VISIŠKAI NEMOKAMAI.
Anksčiau dev kit'ai reikalaudavo nemažų investicijų. Tai iš esmės stabdydavo daugumą indie dev'ų nuo savo žaidimo išleidimo konsolėms. Manau su šituo Microsoft žingsniu pamatysim nemažai naujų indie žaidimukų Xbox One platformai.
Prie to paties, šitai turėtų palengvinti ir programų kūrimą Microsoft konsolei. Vienas iš pagrindinių PS4 trūkumų mano akimis - programėlių trūkumas. Čia manau gali būti šioks toks smūgis į paširdžius Sony :P
Ką manot jūs? Hyped? Ar meh? :D
Kam įdomu - čia galima rasti daugiau informacijos.
Sheriff prieš 8 metus
Mieliau matyčiau "Windows comes to Ubuntu" antraštes, bet yra kaip yra. Developmentui pravers tikrai :)
SkepticalHippo prieš 8 metus
@Sheriff Ubuntu šiek tiek palaiko Windows aplinką per WINE. Aišku, ne iki galo, bet palaiko. Šiaip paskutiniu metu daugumą įrankių MS bando duoti ir Linux vartotojams, tai čia didelis pliusas mano akimis. Su laiku, manau pamatysim ir daugiau įrankių integracijos.
Šiaip kalbant apie WINE, jei neklystu, tai League of Legends panašiu pagrindu ir veikia ant Mac OS X. Viskas sukišta į Windows wrapperį. Performance žaidimo kenčia dėl to, bet kažką panašaus, labai pasistengus, įmanoma būtų ir ant Linux padaryti :D
b0ss prieš 8 metus
@SkepticalHippo WINE runs like shit. Tačiau pilnai visą Windows OS virtualizuojančios programos, kaip VirtualBox veikia gan neblogai - yra galimybė perduoti tam tikrus kompiuterio komponentus virtualizuojamai OS, taigi, paaukoji vieną GPU ir turi ~95% jos performanso ant VM. Tad galiausiai per VM gali žaisti praktiškai viską, ką tik išveža tavo hardware su labai mažu performanso minusu. O kas liečia MS programų naudojimą, tai VirtualBox turi galimybę perkelti pagrindinius Windows aplinkos komponentus ir atidarytus langus į Linux aplinką, kas leidžia vienu metu dirbti su abejomis OS. Tai atrodo daug maš šitaip:
Tad manau, kad labai stengtis ties virtualizavimu jau nebereikia, tačiau kernelis kuris vienu metu palaikytų abiejų OS programas - būtų gan šauni naujovė.