iPhone SE
Tiems kas nežino, keli faktai apie šį išmanųjį telefoną:
- Tai galingiausias 4" telefonas
- Išleidimo data: Kovo 24
- Parvadinėjamas nuo: Kovo 31
- Galimgumu ir viskuo apskritai yra toks pats kaip iPhone 6s, skiriasi tik dydis ir nėra 3D Touch technologijos.
Asmeninė nuomonė
Šį telefoną įsigijau balandžio 22 dieną - nuostabus iPhone kūrinys. Kas man labiausiai mam patinka - tai baterija. Ji vos 1624mAh, bet per dieną tereikia krauti 1 kartą. Realiai, 100% baterijos užtenka 12 valandų naudojant nuolatos - YouTube, muzika, facebook, naršymas, sms, skambučiai, naršymas internete, skambučiai per messenger'į, snapchat, instagram, twitter, musical.ly ir daug daugiau. Pavyzdžiui dabar kuriu šią temą rašydamas juo. Pabudau lygiai 8:00, dabar pas mane 12:24, praėjo 4 valandos ir 24 minutės nuo paskutinio krovimo - baterijos išsikrovė vos 39%, o telefono visą laiką nepaleidau iš rankų. Manau tai yra didelis patobulėjimas pačiam Apple ir didelis pliusas pačiam iPhone (prieš tai turėjau iPhone 5, baterija 1440 (kiek pamenu), laikydavo 4 valandas ant Wi-Fi, 1-2 valandas naudojant Mobile Data).
Taip pat labai patinka naujoji funkcija - Noght Shift. Vakar išbandžiau pirmą kartą. Jungdamas ją visiškai nenorėjau miego, panaudojęs telefoną su ja - po 5 minučių jau norėjau miego, žiovavau, maniau smigsiu.
Labai patinka ir tai koks optimizuotas šis įrenginys yra. Galbūt tai dėl to, kad jis dar visai naujas, o galbūt ir ne, nes realiai kai turėjau savo senąjį ir jis buvo toks (kol jo 'nesudrožiau').
Šiame telefone taip pat nuostabios kameros. Fotografuoja ryškias nuotraukas net tamsoje, geba sugauti daug šviesos ir išnaudoti viską, ką turi. Taip pat su priekine galima filmuoti HD kokybės video, galine - 4K. Tesiant, vakar išbandžiau Live Photo funkiciją, tačiau nelabai sužavėjo, gal nemoku ja naudotis?
Na, po kol kas tiek. Vėliau atnaujinsiu šią temą. - 24.04.2016 / 12:38
O kokios jūsų nuomonės apie patį iPhone? Ar esate kokį turėję? Jei ne, ar norėtumėte turėti? Gal turite ką pridurti?
PREFIXS prieš 8 metus
iPhone 5 / 5S man vis dar lieką visų laikų gražiausiu Apple telefonu, bet jis apgailėtinai per mažas, nesugebėčiau tokiu mažyliu naudotis. Mano pirmasis išmanusis telefonas buvo 4.5 colių dydžio, todėl turbūt ir nelabai įsivaizduoju gyvenimo su kažkuo mažesniu (šiuo metu naudojuosi 5.5 coliais). Night Shift funkcija jau seniai naudoju, ji automatiškai vakare po truputį ekrano vaizdą reguliuoja jog nevargintu akių. Dar vienas riebus minusas tai bulvinė priekinė kamera, net mano senukas LG G3 turi 2.1MP (su f/2.0) priekyje, o čia 1.2MP (f/2.4), keista matyti tokį dalyką 2016 metais (HTC 10 jau turi ir 5 MP f/1.8 kamera priekyje su optiniu stabilizavimu), na bet čia turbūt nieko keisto Apple įrenginių naudotojams, kai šių metų Macbook vėl paliko 0.3MP kamerą. :D
Atsižvelgus į visus jo trūkumus jis mano atžvilgiu nevertas 599€ (LT kaina, 64GB modelis, nes 16GB modelis skirtas tik užpakaliui nusišluostyti), bet vis dėl to tai lieka vienintelis galingas 4 colių telefonas.
SkepticalHippo prieš 8 metus
Smagu, kad Apple atpažino poreikį mažesniems prietaisams. Galvojau apie galimybę nusipirkt iPhone SE pats. Mažas telefonas taip neplėšytų kišenės ir patogiau naudoti viena ranka. Bet nežinau ar galėčiau grįžt prie mažesnio ekrano nuo OnePlus One :(
Man patinka ir didelė baterija, tai tikriausiai jeigu pirkčiau iPhone, pirkčiau iPhone 6S Plus. Nors tikriausiai vienaip ar kitaip, kartą per parą krauti vis tiek teks...
Optimist78 prieš 8 metus
@PREFIXS na, dėl 4" tai čia skonio reikalas jau. Realiai aš asmeniškai labai laukiau SE versijos, kad tik galėčiau tokį mažą nusipirkti. Prieš tai buvau turėjęs 4.5" ir 5", man jie buvo per dieli. Man patinka ekrano dydis toks, kad su nykščiu galėčiau pasiekti kiekvieną ekrano kampą, nereikiant pasitelkti kitos rankos.
Grįžtant prie kameros, taip, sutinku, kad 1.2MP atrodo apgailėtinai mažai, tačiau priklauso nuo to, kaip tie 1.2MP yra išnaudojami. Gali būti kamera, kad ir 15MP, tačiau ji vistiek gali neprilygti 1.2MP Apple gaminamai kamerai.
Kalbant apie talpą, priklauso nuo to, ar tau gaila mokėti £0.79 kas mėnesį. Tiek kainuoja 50GB iCloud atminties kuri yra puikiai pritaikyta iPhone telofanams ir į ją galimą sudedti daug maž viską.
SkepticalHippo prieš 8 metus
@PREFIXS MacBook, kaip kompiuteris, man išvis kosmosas. Geriau jau planšetinį kompiuterį tada pirkti, jeigu reikia kažko tikrai lengvo. Sunku ir kainą pateisinti tokio aparato, prisimenant, kad jis skirtas tik email, internetui ir dokumentų redagavimui. Geriau jau MacBook Air arba MacBook Pro už panašią kainą/mažesnę pasiimti. Tada dar ir kažką daugiau nuveikti nei Safari pasileidus sėdėti bus galima :-1:
Positive prieš 8 metus
Šis telefonas mano manymu yra skonio reikalas. Tokį pirktų tik tie, kurie tikrai mėgsta mažus telefonus. Pačiam šiuo metu tenka naudoti 3.5" ir 4" ekrano dydžio telefonus, ir galiu pasakyti, kad tai yra labai nepatogu. 4.5" yra minimalus ekrano dydis, kokio norėčiau telefone. O šiaip būtų tiesiog puiku iPhone 6(ar 6s) Plus, teko naudoti, tiesiog tobulo dydžio.
Šiaip pačio telefono specifikacijos ir dizainas tikrai geri, bet... Damn... Ekranas...
Optimist78 prieš 8 metus
@Positive kodėl nepatinka maži ekranai? Kodėl nepatogu?
Mano mama turėjo 5" telefoną, atidaviau jai savo senąjį ir ji daugiau nei patenkinta tokiu telefono dydžiu. Patogu rankoje ir patogu turėti susavimi, na - skonio reikalas.
@SkepticalHippo nebūtų sunku, jei remiantis mano mama, jos ir pirštai gan stambūs, na išties apkūni moteris yra, tačiau priprato per 1d prie tokio telefono. Nors ji nelabai moka ir Android naudotis ir tiesiog ji nėra tokia išmani moteris, tačiau sakė iOS ir šiaip pačiu telefonu naudotis lengviau :D
Positive prieš 8 metus
@Optimist78 tiesiog vien tas rašymas ant mažo ekrano yra toks truputį struggle. Nekalbant apie tai, kaip žymiai patogiau yra naršyti, žiūrėti video, žiūrėti foto ir etc. ant didelio ekrano... Na tiesiog, gal dar ir nuo delnų dydžio priklauso. Bet šiaip man didesni telefonai labiau patinka...
Optimist78 prieš 8 metus
@Positive tačiau gi mažus telefonus kaip tik lengviau paimti į delną, nesvarbu jis ar mažas ar didelis? Kalban apie nuotraukas ir video, tai manau ekrano dydis nėra per daug svarbus, svarbu tai kaip jis išryškina spalvas ir panašiai. Supranti ką turiu omenyje?
Mantvi5 prieš 8 metus
Daug mieliau rinkčiausi Xiaomi, bieveik viskuom pranašesnis už iPhone ir Samsung.
Bebras prieš 8 metus
Esu įsitikinęs kad jeigu pamatyčiau visų išleistų iPhone nuotraukas vienoje vietoje, neatskirčiau kuris yra kuris :|
Ar tai Apple dalis?
Optimist78 prieš 8 metus
@Bebras Atskirtum :D Tik šį gal nelabai atskirti galima nuo 5s. Nors galima. iPhone SE ir iPhone 5s kameros skirtinguose vietose. iPhone 5 ir iPhone SE būtų galima atskirti iš Home Button, viename fingerprint yra, kitame ne :D
PREFIXS prieš 8 metus
@Optimist78 išnaudok tuos 1.2MP kaip nori, vis tiek prastai atrodys, ypač kai kamera prastos kokybės ir labai tamsi f/2.4. iPhone kameros jau ilgas laikas kaip nėra pačios geriausios. Dėl cloud'o, tai jis niekaip neprilygsta telefono atminčiai, o 16GB aš vien su Spotify ir keliais žaidimukais užkiščiau, labai gerai kai telefonas palaiko MicroSD, pigu ir talpu, nesuprantu kodėl Apple jų nenaudoja, ypač kai jos pasidarė tokios pigios ir greitos. Viskas dėl pinigų... :3
Darrel_ prieš 8 metus
Na nežinau kaip jum, bet aš kažkaip daugiau prie mažesnių telefonų :D Dabar tenka naudoti S Duos bet gimtadieniui galbūt brolis padovanos iPhone 5S nes pats turi iPhone 6S. Planuose turėjom tvarkyt mano sudaužyta Z3 bet pagalvojo pigiau bus nupirk naują negu taisyt :D Pratęsiant apie dydį tai mano ir pirmasis išmanusis nebuvo didelis vos 3.5" bet ilgai jo nenaudojau nes tai brolis pasiimdavo ir pats jį sudaužydavo ar savo telefoną parduodavo kam ir mano pasiimdavo. Ir aš tokius telefonus gal 3-4 turėjau, tada nemažai laiko praleidau vėl su tais mygtukiniais telefonais o paskui gal netgi apie metus atsinaudojau su Asha 305 ir turbūt vien dėl to man daugiau limpa mažesnio ekrano telefonai negu didesnio.
Mantvi5 prieš 8 metus
@Optimist78 Tai pažiūrėk į kainos skirtumą ir į specifikacijas. O, kad vienam teste nusileido kažkokia smulkmena tai dar ne rodiklis.
P.S. Nesakau nieko blogo apie IPhone, jie turi savų privalumų, tačiau bendrai paėmus, tą patį gali gaut daug daug pigiau. :)
Bit prieš 8 metus
Sakydami "pasižymi TIK OS" pagalvokite ir apie tai, jog telefonų OS ir yra viskas. @Darrel_ pagal specifikacijas lyginti iOS ir Android telefonus yra kvaila, jei netiki, pabandyk palyginti iPhone 6, kuris turi 1GB ram ir 1.4GHz su kitu, tik android os naudojantį telefoną tokiomis pačiomis specifikacijomis bei kuris palaiko tai, ką ir iPhone 6. Apibendrinus mano pranešimą - nebekalbėkit šūdų
PamParam prieš 8 metus
@Optimist78 Na įdomu ar vis dar turį ši iphoną ar vis dar esi juo patenkintas? :D Tesiog galvoju dabar pirkti tai domiuosi ...