Klausimas be atsakymo: Tamsus ar šviesus fonas, kurį renkate koduodami/šiaip dirbdami?
Aš pats, visą laiką buvau nusiteikęs tamsai. Bet šiandien, visą dieną pražiūrėjęs į kompiuterio ekraną(tą patį tamsų langą) pasijautė kad akys pavargo. Nusprendžiau išbandyti IntelliJ numatytąjį, šviesų foną. Pirmom minutėm jau atrodo per baltas, bet gal ilgesnį laiką dirbant pasijaus nauda?
Ką jūs manote, kuris jums geresnis?
mandras prieš 8 metus
Pradžioj, kelerius metus dirbdavau tik su šviesiu fonu, tačiau ilgainiui perėjau prie tamsaus ir neplanuoju sugrįžti prie šviesaus. Šviesus fonas per daug kerta per akis, ypač jei aplinka yra kiek tamsesnė. Dabar tik susirasti tobulą šriftą beliko.
Tiesa, tamsių puslapių negaliu pakęsti :D
SkepticalHippo prieš 8 metus
Aš kažkaip neturiu pastovaus. Dažnai tarp vieno ir kito mėtausi. Nuo nuotaikos labai priklauso. Kartais tamsus fonas vargint labai pradeda. Tiesa, skaičiau kad šviesiam fone lengviau klaidas pastebėt kodo, nes kontrastas didesnis žymiai ir skaityti daug lengviau būna :)
Baltam fonui kažkaip trūksta gerų spalvų palečių/sintaksės spalvinimo. Dauguma tokie nutampyti atrodo, kur nelabai atskirsi kur funkcija, kur objektas, kur native funkcija ir t.t.
Šiaip dienai, tamsus dominuoja. Bet ta proga manau reikia ir pasikeisti :D
Bebras prieš 8 metus
@SkepticalHippo Būtent, aš ir keičiau nes tamsus pradėjo varginti... O dabartis baltas, kurį naudoju IntellIj gan juokingas... Pažymėjus kodą jis tampa rūžavas :/
@Bebras paletes spalvų galima parsisiųst. http://color-themes.com/?view=index čia man atrodo rasi ko reikia.
Bebras prieš 8 metus
@SkepticalHippo Ieškojau ir siunčiausi. Tik nelabai supratau tų temų.. Pakeitė tik pačio kodo lango spalvą(tada fonas dar buvo tamsus tai atrodė tragiškai), o navigacija ir viso kito spalva nepasikeitė....
@Bebras IntelliJ ir kitos Eclipse atmatos neturi temų tokių kaip Sublime Text. Čia viena iš priežasčių kodėl aš vis dar Sublime Text naudoju. Temos ir tai, kad nereikia 10 skirtingų IDE skirtingoms kalboms :/
Bebras prieš 8 metus
Visas kodas Java, ir kaip IDE LABAI esu patenkintas(bent po to kai perėjau prie Premium). Eclipse taip, buvo tikrai tragiškas.
Ron prieš 8 metus
Visuomet rinkdavausi bei iki šiol renkuosi tik tamsų, tačiau kaip ir @SkepticalHippo minėjo - pastovaus neturiu ;)