Sveiki, Trumpas klausimas užvedant diskusiją. Kaip manote, kokias auditorijas žaidėjų gali pritraukti Minecraft ir kokiais būdais / žaidimo rėžimais tai galima padaryti? :)
Rin prieš 7 metus
Didžioji dalis mano taip, kadangi Minecraft jie mato tik kaip žaidimą, o ne sandbox platformą, kurioje galima įgyvendinti įvairius projektus, kad ir pavyzdžiui Tesla Gigafactory. Tačiau tokių projektų yra daugybę užsienyje ir jie gan dažnai vykdomi ir net rimtos kompanijos tuo domisi norėdami pritraukti daugiau dėmesio.
Kitaip sakant labai nuo perspektyvos šitas dalykas priklauso. Tuo labiau negali keikti žmonių, kurie mano, kad Minecraft tik žaidimas, nes tokia jo paskirtis iš pradžių kaip ir buvo. Niekas nemanė, kad šis sandbox žaidimas susilauks tokio didelio dėmesio sprogimo ir taps ne tik žaidimu.
Ignas prieš 7 metus
Atsakymas i klausima klausimu, ar animacinius filmus ziuri tik vaikai ? ne.. Patinka - zaidi.
manogugas prieš 7 metus
Pritraukti gali visus kam šis žaidimas pasirodys įdomus ir nepabijos jį išbandyti, neatkreipiant dėmesio į jo grafikas. Pats šiuo metu nežaidžiu, bet anksčiau su klasiokais žaidėme su papildomomis modifikacijomis, kurios prideda daug visokių technologijų ir papildomos veiklos. Vaikams galbūt patinka šis žaidimas dėl didelio pasaulio, veiklos, paprastumo(bent ant paviršiaus) ar tai, kad draugai žaidžia. Kitiems galbūt modifikacijos kurios leidžia daryti sudėtingus statinius pagal kokias nors taisykles ar net su tuo 'redstone' dėliot loginius elementus ir taip sukurti kažką įdomaus.
Lunaraa prieš 7 metus
Čia realiai kaip kas mato. Nėra jis įdomus kol nesugalvoji ką jame veikti. Mano nuomone čia priklauso kiek žmogus leidžia savo fantazijoms pasireikšti žaidime, nėra skirtumo kokio amžiaus tai žmogus yra. ;D
SkepticalHippo prieš 7 metus
Manau, kad pagrindinė Minecraft auditorija yra vaikai. Gal ir įmanoma pritraukti daugiau vyresnių žmonių, negu žaidžia dabar, bet tikrai ne tradiciniu sandbox modu ir ne visokiais populiariais minigames, kurių pagrindinis target audience yra vaikai.
Norėdamas pritraukti vyresnio amžiaus žaidėjus, bandyčiau "pasiskolinti" idėjas iš kitų žaidimų. Pavyzdžiui, pabandyčiau atkartoti Stardew Valley arba kokį nors "King of the Kill" žaidimo modą. Aišku, reikia ir nepamiršti, kad Minecraft turi LABAI ribotas mechanines galimybes; PvP ir PvE yra labai "clunky", judančių objektų padaryti yra beveik neįmanoma (neskaitant tų, kurie jau yra žaidime).
Grafika manau taip pat šiek tiek kiša koją šitam žaidimui. Viskas susideda iš pikselių ir iš tolo "kvepia" Lego™.
Aš pats kažkada ieškojau kokio įdomaus MMORPG modo arba įvairių fantastinių pasaulių žemėlapių (Lord of the Rings, Harry Potter). Fantastiniai žemėlapiai įdomu, nes tada gali "išgyventi" tą fantastinį pasaulį, apie kurį kažkada skaitei, arba matei filme. Bet fantasniniam pasauliui reiktų ir atitinkamo modo, kur galėtum užsiimti kažkuo su draugais.
@Rin yeah, tokie projektai, kaip "Gigafactory" įdomu, bet lygiai tą patį galima tiesiog sumodeliuoti ir kitam žaidimui. Aš manau, kad vyresnis žmogus geriau rinksis panašaus pobūdžio "projektus" igyvendinti kažkur, kas atneš didesnę asmeninę naudą. Pvz.: "Gigafactory" CSGO žemėlapio pavidalu arba CPU/GPU modelis naudojant fizinį breadboard.
kardzuvys prieš 7 metus
Realiai nėra niekur parašyta, kad Minecraft yra būtent vaikams. Kas nori ar kam patinka, tas ir zaidzia. :D Tik tiek kad didžiąją dalį Minecraft community sudaro vaikai, todėl visi ir sako kad vaikams. :D
Standgrounding prieš 6 metus
suaugusieji paprastai neturi laiko tam tai didzioji dalis yra vaikai :D bet jeigu patinka tai liuks, pirmyn mc lost