Praėjusios savaitės pabaigoje programos „Microsoft Windows Insider“ dalyviams buvo pristatyta pirmoji šiais metais išleista Windows 10 versija, kuri gavo numerį „9926“. Joje galima rasti nemažai naujovių.
Pranešama, kad Windows 10 Build 9926 jau palaiko DirectX 12, tačiau iš jos šiuo metu mažai naudos. Norint pasinaudoti šiuo API, reikia sulaukti atitinkamų vaizdo plokščių tvarkyklių, taip pat palaikymo iš kitų programinių produktų.
Pirmasis žingsnis buvo padarytas dar Windows 10 prezentacijoje: kompanija Futuremark pažadėjo greitu metu išleisti 3DMark atnaujinimą, kuris gaus testą Overhead Feature Test. Jis leis pratestuoti kompiuterines sistemas, naudojant ne tik DirectX 12, bet ir DirectX 11 bei AMD Mantle.
Kita naujiena susijusi su sistemos atnaujinimu. Build 9926 tapo pirmąja Technical Preview versija, iki kurios gali atsinaujinti esamų Windows sistemų vartotojai, nesisiųsdami ISO failo.
Tokią galimybę turi Windows 7 ir 8.1 vartotojai, kuriems reikia apsilankyti šiame Microsoft puslapyje ir sekti nurodytomis instrukcijomis. Atnaujinimo procesas bus atliktas automatiškai.
Kaip matyti paveiksliuke, atnaujinimas taip pat prieinamas per Windows Update. Toks pats metodas bus naudojamas po to, kaip pasirodys galutinė Windows 10 versija.
Atnaujinimo pašalinimas ir grįžimas prie senos operacinės sistemos versijos negalimas, todėl pagrindiniuose kompiuteriuose atnaujinimo diegti nepatartina (arba reikėtų pasinaudoti virtualių mašinų, pavyzdžiui, VirtualBox, paslaugomis).
Šaltinis: faceit
Archi prieš 9 metus
Tai kaip suprantu jau galiu atsinaujinti į windows 10? bet neapsimoka, nes tai nepilna versija?
Positive prieš 9 metus
Keista, pas mane legalūs Win 8.1, tačiau per Windows Update nėra jokio atnaujinimo.
Qiux prieš 9 metus
Kodėl pats mane nelegalus o yra atnaujinimas ? :D bet nenaujinsiu man gerai ir win7, o kas negali tie nieko vistiek ides i torrentus
Audriuskins prieš 9 metus
Aš jau gavau atnaujinimus, atsisiunčiau bet kai mėginu instalinti po uzbootinimo pasako "your pc ran into a problem and needs to restart" Bandziau viska
Optimist78 prieš 9 metus
@Positive turi parsisiusti pirma Windows Insider programele is preview.windows.com ji uzima berods ~10Mb, tamet kai ja paleisi ir pc persikraus, tau automatiskai ismes Windows Update langa su Win10.
Garveris prieš 9 metus
Nepatariu naujintis, kai dar atnaujinimai veluoja, ne visiems laiku ateina, su virtual box geriausia pamaigit :) Jei tik pasibandyt tai virtual box, o jei kasdieniniam vartojimui nelabai apsimoka
SpirgiuX prieš 9 metus
O dabar, kai atsinaujinčiau, tai man visi kompiuterio failai dingtu? Patikslinus klausimą, tai čia tas pats kas persirašyt juos?
Optimist78 prieš 9 metus
@Iždininkas nedings jei atsinaujinsi per Windows Update o ne per .ISO failą...
SpirgiuX prieš 9 metus
Tai pat pasiskaičiau, kad Windows 7 ir Vista, bei Windows 8 vartotojams eis grįžti atgal jeigu jiems nepatiks Windows 10.
Cituoju:
If you want to go back to your previous operating system
You'll need to reinstall your version of Windows from the recovery or installation media that came with your PC (typically DVD media). If you don't have recovery media:
For Windows 7 or Windows Vista: Before you update, you might be able to create recovery media from a recovery partition on your PC using software provided by your PC manufacturer. Check the support section of your PC manufacturer's website for more info.
For Windows 8.1 or Windows 8: You might be able to create a USB recovery drive. For more info, see Create a USB recovery drive. If you didn’t create a USB recovery drive before you installed the preview, you can create installation media for Windows 8.1.
Nuoroda: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-faq
Nepykit, kad neišverčiau, bet tiesiog laaaabai tinginiukas imą, bet galiu paaiškint: norinti susigražinti jums reikia susikurti "USB recovery" driveri. Tai galit padaryt čia:http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media
Bit prieš 9 metus
Hmm... Galvoju dabar rašyti ar nesirašyti, bet taip ir nenusprendžiu, ką manot tie, kurie jau naudojasi windows 10? P.s kada žada išleisti pilnus windows 10?
Darrel_ prieš 9 metus
Kažkaip keista ;D Piratai gauna atnaujinimą o legalūs ne, nors aš irgi piratas bet atnaujinimo negaunu.
Vallres prieš 9 metus
Na pas mane legalūs, bet atnaujinimo negaunau, štai koks neteisingas tas pasaulis :D. O jei rimtai tai nemanau, kad šiuo metu ir verta naujintis, kiek girdėjau dažnai atsiranda įvairių problemų.
illusion prieš 9 metus
@MartynasPii Gali ir per ISO failą įsirašyt, palikus failus, tiesiog reiks leist per kompiuterį