Sveiki, šiandien buvo nutrauktas, lietuvių taip mylimo Windows 7 pagrindinis palaikymas. Tačiau, nepamirškime visada įžvelgti ir gerają pusę, papildomas palaikymas bus galutinai nutrauktas tik po penkių metų ir vienos dienos (nuo šiandien, 2015-01-13)! Tai reiškia, kad nuo šiandien atnaujinimų, saugumo „skylėse“ bus daug mažiau, gal į 1-2 metus vos po 1-3 atnaujinimus.
Tuo tarpu, Windows 8/8.1 pagrindinis palaikyvas dar tesis 3 metus, o papildomas iki 2023 metų sausio dešimtosios. Bet nemanau, kad jie tuo metu vis dar bus populerūs kai Windows10 bus visų "editions" ištobulintas junginys. (negaliu jų sulaukti!).
Šiaip, siūlyčiau visiems tiems kurie naudoja Win7/Vista/XP pereiti prie Win8.1 ... Tik nepradėkit iškart šūkauti, kad nėra jums taip įprasto START mygtuko kamputyje - jis yra, tik kitoks. Nepatogu naudotis? Pabandyk, po 1-2 dienų suprasi, kad tai daug paprasčiau nei dabartinis start mygtukas esantis Win7/Vista/XP.
Kad ir kokie seneliai ten pas jus bestovėtų (32/64bit), jei turi bent 1GB ram, tau jie veiks beveik be problemų (jei turi 1GB ram, jei daugiau, tada jokio lagg). Žinau, Microsoft pateiktoje lentelėje rašoma, kad Windows 7 ir Windows 8 reikalauja tiek pat resursų, ir vien dėl to jūs manote, kad Win8 veiks taip pat kaip Win7. Bet taip nėra. Esminis klausimas - kodėl? Atsakymas - Windows 8 yra labiau optimizuoti. Jie geba išnaudoti turimus resursus labiau nei Windows 7, taip sumažindami apkrovą (jūsų vadinamą „lagg'ą“). Jie to neatlieka taip tobulai, kaip Microsoft žada, kad Windows 10 atliks.
Na, kad ir kaip bebūtų, tai tik mano nuomonė :)
Amazing prieš 9 metus
Aš su mielu noru įsirašyčiau tuos Windows 8.1 bet mano laptopas paprasčiausiai nepaveš geresnių nei XP. Senukas :)
Mantyška prieš 9 metus
Gavau katik naują PC su Windows 8, kol priprasiu... :D Bet juk reikia atsinaujinti.
Optimist78 prieš 9 metus
@Amazing Ir tu tikriausiai tik nori mane apgauti :( Mano kompas ne ką geresnis:
Ir žinai ką? as mane Windows 10 Technical Preview. Siurprizas! Man net nelaggina!
Frixo prieš 9 metus
tik nežinau ar rašytis nelegalius windows ar legalius. Už legalius teks aišku sumokėt apie 70.. patarkit ?:/
SkepticalHippo prieš 9 metus
@Frixo Nusipirk Windows 8 ir tada manau visas sekančias versijas turėtum gaut nemokamai. Nežinau tiksliai, bet paskaitinėk ką Microsoft'as planuoja šituo klausimu. Berods migravimas nuo 8 į 8.1 nekainavo nieko.
Optimist78 prieš 9 metus
@Frixo as asmeniškai tūrėjau parsisiuntęs nelegalius ir po to su kažkokia programėle aktyvavausi. Bet juos gali naudoti ir neaktyvuotus. Tik tiek kad kas kažkur valandą ant ekrano mėtydavo lentele kad reikia aktyvuoti. Paspausdavai "Later" ir dingdavo :D. Bet geriau kai aktyvuojiesi, aš taip pat gaudavau visus atnaujinimus ir pnš. Store taip pat veikdavo ir pnš.... Patsisiust gali iš čia http://getintopc.com (ne reklama)
@Edvinas Taip, tai buvo visiškai nemokama. O iš Win8.1 migravimas į Win10 taip pat bus nemokamas. Juos parsisiūsi kaip paprastą atnaujinimą.
Frixo prieš 9 metus
~ 100 EUR mokėt.. kažkaip brangiai.. :D Šiaip neščiau kompiuterį pas meistrus , kad perinstaliuotu. :)
Optimist78 prieš 9 metus
@Frixo irgi geras variantas... Prieš pusę metų pas mane tai kainavo 50lt :D
Optimist78 prieš 9 metus
@Amazing tu tikriausiai neskaitei temos... Win8 daug labiau optimicuoti nei visi kiti. Jie geba isnaudoti resursus, t.y. Naudos juos tolygiai, o ne tarkim kaip "aj biški iš čia paimsiu, biški iš čia ir gerai bus"....
Treak prieš 9 metus
Win 8 nėra taip gerai optimizuoti žaidimams kaip win 7. Bet tai žadėjo ištaisyti su win 10 išleidimų bet kad win 8 spartesni čia faktas.
Optimist78 prieš 9 metus
@Treak na taip nėra. Bet jie vistiek veikia puikiai. O jei pvz pas zmogu 1GB ram tai jis pagrinde Win8 rašysis tam, kad kompiuteris pagreitėtų, nebelaggintų. Nes tai kančia tiek tam asmeniui kuris tokį kompiuterį turi, tiek pačiam kompiuteriui :D Jis net nemėgins su tokiu kompiuteriu kokį COD ar BattleField (ar kaip ten jis) 4 pažaisti....
C prieš 9 metus
Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyt, kad man W8 yra kur kas patogesni negu W7. Tiek patogumu, tiek įvairiausiu galimybių išnaudojimu.Ir dar vienas pliusas kuris man patinka 8 windows'uose, kad kompiuteris žymiai greičiau užsikrauna :))
Optimist78 prieš 9 metus
@C taip, pamiršau paminėti, kompiuteris užsikraus per kažkur 15 sekundžių? (bent jau mano), na gerai, max 40...
Paganas prieš 9 metus
mano ta per 20s užsikrauna tada dar palaikau įjungta 1 min ir tada naudoju kompa be jokio lago išskyrus internetą :/
Optimist78 prieš 9 metus
@DhaCrafter išties nustebino mane... Maniau, kad bus daug daugiau tų "stumikų" ar pnš, kurie visaip bandys nužeminti Win8, bet realiai, pradedat suprasti kad jie geresni.... Ištiesų nustebau...
Optimist78 prieš 9 metus
@eTrust tai jie tegul būna, tegul tie kas nenori kokybės tegul naudoja ir džiaugiasi lėtu kompiuteriu :)
Darrel_ prieš 9 metus
Amazing - nemelok, aš su 2gb ir 1.8 GHz procesiurmi naudojau tuos Win 8.1 jautesi šioks toks lag'as bet naudot buvo įmanoma.
Darrel_ prieš 9 metus
DhaCrafter - Nepasakyčiau kad Windows 7 labiau optimizuoti negu Windows XP, pavydžiui pamenu kaip ant Windows XP bent galėjau GTA IV palošt su tokiu gan mažu lagu o ant Windows 7 be šansų.. Lag'as didžiu didžiausias.
Darrel_ prieš 9 metus
MartynasPii - Nežinau gal šiaip ir neturėtu laginti, bet man lagino :(, dėl to perejau prie Ubuntu.
Optimist78 prieš 9 metus
@Darrel_ netūrėtų. Pvz ane pas mane irgi 2gb ram tik 2.3GHz. Lago 0. Kitu dar silpnesni kompiuteriai, komentaruose lyg buvo su 1.5gb ram, ir viskas puikiai. Pasiskaityk juos. NEBENT, tu su tokiu kompu, galvojai persirasysi windows ir galesi geriausius game zaist...
Vaflioras prieš 9 metus
Kad ir ką besakytumėte, bet Windows 8.1 yra šūdo gabalas, ryja daug resursų, nėįmanoma normaliai žaisti žaidimus, bet anyways, čia tik mano nuomonė.
Darrel_ prieš 9 metus
@MartynasPii Tai kad 1.8 GHz single core ir 2.3 GHz su nežinia kiek branduolių tai didelis skirtumas šiaip.. O dėl to aš negalvojau, kadangi aš tu žaidimų galima sakyti išvis nežaidžiu.. Atsisiunčiu kokį žaidimą pažaidžiu biškį ir paskui kompe užsilieka nežaidžiamas.