Sveiki, toliau bandymas spręsti seną bėdą nusprendžiau pakeisti CPU ventiliatorių, dabar yra stock'inis, kadangi pastebėjau prieš mano PC išsijungiant temperatūra būna ~100C.
Žiūrėjau į ventiliatorius, tinkančių mano procesoriui radau keletą, tarp jų išsirinkau du:
Bet mane sudomino tas antrasis. Koks efektyvumas kai yra tik radiatorius? Apie jį paskaičiau plačiau, prie jo galima prijungti ventiliatorių(net du!), bet perkant jį čia, jis nepriklauso. Ar tai reiškia kad aušinimas ir taip geras? Ką patartumėte?
P.S. CPU socket tipas LGA1155.
Darrel_ prieš 8 metus
Aušinimas bus tikrai geras, dažniausiai ventiliatorius deda ant tu radiatorių vien dėl to kad tik dulkių ten daug nesikauptu manau ir viskas.
Bebras prieš 8 metus
@Darrel_ Nesu ekspertas tame, bet tikrai ne dėl dulkių ventiliatorius deda! Mašinose irgi būna ventiliatoriai prieš radiatorių, ar manai kad ir ten dėl dulkių? Kiek aš suprantu, radiatorius turi turėti kuo didesnį paviršiaus plotą kuris išsklaidytų šilumą, o ventiliatorius pūsdamas į tą radiatorių jį vėsina.
SkepticalHippo prieš 8 metus
Radiatorius tik perimtų šilumą iš CPU ir toliau būtų tikimasi, kad tas radiatorius tiesiog savaime atvės, t.y. visa šiluma pereis į orą.
Ventiliatorius išsklaido šilumą greičiau, tai tikrai manau geriau būtų su ventiliatorium.
Spėju to radiatoriaus dizainas šilumą irgi šiek tiek greičiau išsklaido, negu standartinis dizainas, bet vien tas faktas, kad kabinasi ventiliatoriai, manau parodo, kad nebus tokio pat efektyvumo.
Jei yra pinigų, imčiau radiatorių + coolerį. jei ne, tada tą pirmą variantą.
b0ss prieš 8 metus
Kažkada domėjausi tuo, tai kiek skaičiau apie "fanless cooler'ius", tai kad jie bent jau galėtų lygintis su stockiniu cooleriu, reikia tikrai smarkiai didesnio paviršiaus ploto, nei turi tie rimtesni cooleriai su ventiliatoriais (kalbu apie tokį plotą, kurį turi tavo pateiktas pavyzdys be ventiliatoriaus). Taigi, iš esmės bet kokį radiatorių galima naudoti be ventiliatoriaus, tačiau su ventiliatoriumi jo efektyvumas padidėja kelis kartus. Jei reiktų rinktis iš tavo pateiktų variantų, tai rinkčiausi be ventiliatoriaus ir įsitikinęs jo efektyvumu nuspręsčiau, ar reikia prie jo ventiliatoriaus ar ne... Taip atrodo fanless cooleris kurio efektyvumas kaip įprasto coolerio su ventiliatoriumi.
Tai pat, ar tik kartais nebūsi pamiršęs pakeisti termo pastos? Ji taipogi labai efektyvi...
strlordlt prieš 8 metus
Siūlyčiau imti pirmą variantą, jis šiek tiek kompaktiškesnis ir kartu turi ir ventiliatorių. O antrasis, neturi ventiliatoriaus, kas sumažina jo efektyvumą. Jeigu norėsi tvirtinti naujus radiatorius, gali kilti problemų dėl tvirtinimo ir bus šiek tiek brangiau negu perkant pilną komplektą.
Fanless radiatorius patarčiau imti tiems, kurie nori visiškai tylaus buildo. Kitu atveju rekomenduočiau imti pilnus komplektus arba investuoti į watercollingą, kuriame gali viską pasidaryti pagal savo norus.
Bebras prieš 8 metus
Nusprendžiau nerizikuoti ir įsigijau variantą su ventiliatoriumi. Pirmais bandymais panašu kad padėjo, CPU nebepasiekia 100C. Ačiū visiems už pagalbą :)