Naktį akys mažiau pavargsta nuo šiltų spalvų, dieną -- nuo šaltų.
Programinė įranga f.lux keičia monitoriaus spalvų gamą priklausomai nuo paros laiko. (Pagal nutylėjimą, po saulėlydžio monitorius kai kam pasirodys per daug raudonas, tačiau raudonumo lygį galėsite pakeisti nustatymuose. Taip pat jums reikės pakeisti geografines koordinates).
Atsisiųsti - f.lux
Gal jau kas žinojote, naudojate? Man tai asmeniškai labai pravarti programėlė, ypač naktį tamsoje naršant internete. :)
Rin prieš 8 metus
Jei kompiuteris neturi f.lux ilgiau nei 10 minučių į jį nežiūriu. Pats f.lux naudoju jau metus jei ne daugiau. Aišku ne pro šalį būtų turėti gunnar akinius, bet kišenė tuštoka todėl nelabai pavyksta juos nusipirkti. F.lux iškreipia spalvas monitoriaus, tai, kai dirbi su spalvomis tenka jį išsijungti norint, kad viskas gražiai derėtų, bet geriau sumokėti tokią kainą, kad bent kažkiek akis apsaugotum. Rekomenduoju visiems jį parsisiųsti vien dėl to fakto, kad suteiksite bent kažkiek apsaugos savo akims, kai ilgai sėdėsite prie kompiuterio ekrano.
Sheriff prieš 8 metus
Aš jį naudodavau anksčiau. Bet kažkaip neprilipo ir tiesiog kurį laiką buvo apps'as kuris praneša, kada dirbu per daug ir laikas nuliptu nuo kompo bei griūt į lovą. Man dar labiau jis dirgina akis ir kaip @Rin minėjo - iškraipo spalvas, o man būtent su spalvomis reikia dirbti dažnai, tad taip gaunas, kad nepatiko jis man.
deepfall prieš 8 metus
@farwalker na variantas yra, kai dirbi jį tiesiog išjungti. Arba nusistatyti intervalus, kada jis veiks, o kada ne. :)
deepfall prieš 8 metus
@farwalker suprantama, man iš pradžių irgi nepatikdavo kai draugas naudodavo, bet su laiku pripratau ir viskas liuks, tik labai keistai atrodo naktį iš toli tas raudonas, raudonas ekranas... :D
PREFIXS prieš 8 metus
Aš visados žiūriu kokius nors video ar nuotraukas, tai man tokia programa tiesiog viską gadina. Esu bandęs keletą dienų, įpranta akys. Po panaudojimo į paprasta monitorių sunkiau žiūrėti. Pirkau IPS ekraną ne tam jog man spalvas iškreiptų :D
PamParam prieš 8 metus
Nusipirkau LG monitorių kuriame galimą nusistatyti kelis režimus, reader mode - naršymui internete, mažiau varginą akis ir gaming mode - žaidimams, standart - toks per viduri naršymui ir youtube žiūrėjimui, galima nusistatyti, kad automatiškai persijunginėtų tam tikrų laikų, daug labiau pranašesnis nei flux.
PamParam prieš 8 metus
Tesiog sakau, kad tokį turių monitorių o pirkau beveik grynai random nes seno jau matricai galas buvo.
MantasV prieš 8 metus
Naudoju f.lux jau kokius 4 metus. Tai nesiskundžiu paskutiniu metu tik nenenaudoju ,nes dažnai keičiu kompiuterius. O šiaip geras dalykas akių naktim tiek nevargint.