Sveiki, turim laptopa, taciau neisivaizduoju kokio tipo operacine sistema rinktis: 32 ar 64 bitu. Gal galit kas paaiskint? Specai: I7-5500U Nvidia GeForce 840M 2GB 8GB ram 1TB HDD
SpirgiuX prieš 9 metus
Pas mane Acer V5-572G, tai pas mane 64bitų, tai manau pas tave turėtu būt tas pats :)
Vaflioras prieš 9 metus
Draugas turi 32bit nors pas jį 4GB RAM, šeip tūrėtų rašyti ant kompo dežės.
Bymbam prieš 9 metus
Kas nežinot tai ir nefreepostinkit nesamoniu nes klaidinat žmones....
Koks skirtumas tarp 32 ir 64 bitų sistemos Windows versijų?
Terminai 32 bitai ir 64 bitai nurodo būdą, kuriuo kompiuterio procesorius (dar vadinamas CPU) apdoroja informaciją. 64 bitų sistemos Windows versija apdoroja didelį kiekį laisvosios kreipties atminties (RAM) efektyviau nei 32 bitų sistema
Kaip patikrinti, ar mano kompiuteryje gali veikti 64 bitų „Windows“ versija?
Norint paleisti 64 bitų sistemos Windows versiją, kompiuteryje turi būti 64 bitų procesorius. Norėdami patikrinti, ar jūsų procesorius gali naudoti 64 bitų „Windows 7“ arba „Windows Vista“, atlikite šiuos veiksmus:
Spustelėdami mygtuką PradėtiMygtuko Pradėti paveikslėlis, tada spustelėdami Valdymo skydas atidarykite efektyvumo informaciją ir įrankius. Ieškos lauke įveskite Efektyvumo informacija ir įrankiai, tada rezultatų sąraše spustelėkite Efektyvumo informacija ir įrankiai.
Atlikite vieną šių veiksmų:
Sistemoje „Windows 7“ spustelėkite Rodyti ir spausdinti išsamią efektyvumo ir sistemos informaciją.
Sistemoje „Windows Vista“ spustelėkite Rodyti ir spausdinti išsamią informaciją.
Skyriaus Sistema dalyje Sistemos tipas rodoma, kurio tipo operacinę sistemą šiuo metu naudojate, ir, ar galite paleisti 64 bitų sistemos Windows versiją, tai rodoma dalyje 64 bitų. (Jei jūsų kompiuteryje jau paleista 64 bitų sistemos Windows versija, dalis 64 bitų nebus rodoma.)
Norėdami sužinoti, ar kompiuteryje su „Windows XP“ gali veikti 64 bitų „Windows“ versija, atlikite šiuos veiksmus:
Spustelėkite Pradėti.
Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite Mano kompiuteris, tada spustelėkite Ypatybės.
Jei užrašas „x64 leidimas“ yra rodomas prie dalies Sistema, jūsų procesorius gali naudoti 64 bitų „Windows“ versiją.
Nors ir nematote nurodyta „x64 leidimas“, gali būti, kad jūsų procesorius gali naudoti 64 bitų „Windows“ versiją. Jei norite įsitikinti, atsisiųskite ir paleiskite nemokamą „Windows 7“ versijos naujinimo patarėją iš „Windows 7“ versijos naujinimo patarėjo svetainės.
Daugiau info rasi čia http://windows.microsoft.com/lt-lt/windows/32-bit-and-64-bit-windows#1TC=windows-7
Į google įvedus kompiuterio bitai iš karto pirma nuoroda į visą D.U.K, argi taip sunku? Ar jum kas kartą atskyrai reikia kiekvienam aiškinti?