Šiandien užtikau tokį įdomų straipsnį, kuriame teigiama, jog MS kuria Android įrenginiams pritaikytą Windows 10 ROM'ą. Ką apie tai manote jūs ir kaip jums patiktų paversti savo telefoną į kažką, ką galima būtų vadinti kompiuteriu?
Vaflioras prieš 9 metus
Tai tipo aš savo Android JellyBean 4.2.2 galėsiu updatintis į Windows 10? :D
b0ss prieš 9 metus
@Vaflioras pagal idėją - taip. Nebent bus kokie nors kosminiai reikalavimai, arba visa tai taip ir neišlys iš tos mandarinų kompanijos, kuriai būtent, kaip aš supratau, tą ROM'ą ir daro...
Darrel_ prieš 9 metus
O paskui čj bus juoko kai Windows 10 ant telefono niekam nepatiks ir pradės nervuotis kad negalės gryžti atgal į Android :D.
b0ss prieš 9 metus
@Darrel_ kodėl tu su sugalvojai, jog negalės? Galbūt bus net "dual boot'as" - kai prieš įjungdamas telefoną, galėsi pasirinkti kurią OS (Android ar Windows) paleisti. Tokią funkciją turi Ubuntu mobili versija, kurią tai pat jau galime įsirašyti kaip ROM'ą... Be to, perrašyti telefono OS į "stock'intą" yra kokių 4 punktų kelias, tad nematau tame problemos. Tai pat, straipsnyje niekur nebuvo paminėta, jog tai bus kažkokia mobili Windows 10 versija, asmeniškai aš tikiuosi pamatyti normalius Windowsus telefone, kas, atsižvlegiant į dabartines telefonų specifikacijas, būtų ganėtinai logiška (PC skirtą Ubuntu versiją, jau galima įsirašyti į telefoną). Na, bet jei jau tai bus tik Windows Phone 10 OS, tai net išbandyt nenorėsiu...
SkepticalHippo prieš 9 metus
Pasirinkimo galimybė aišku būtų super. Tik aš labai stipriai abejoju ar sugebės palaikyti daugumą telefonų, nes vis gi kaip ir kompiuteriams, taip ir mobiliems prietaisams yra reikalingi draiveriai. Manau, kad tiesiog bus kažkas panašaus, kaip buvo su Firefox OS - leis išbandyti sistemą su tam tikrais prietaisais, bet norint turėti pilnavertį prietaisą, vis tiek teks pirkti telefoną, kuris turi Windows ir tik Windows.
b0ss prieš 9 metus
@Edvinas asmeniškai aš, jei tai būtų normalūs Windows 10, tai ir pinigų ant telefono nepagailėčiau... O dėl palaikymo, tai kaip ir savaime suprantama, bet tai pat yra dar vienas aspektas - fan community, kiek pastebėjau iš Android, tai iš fanų pusės, kas liečia įvairiausius patobulinimus ir panašų šlamštą - nuveikta labai daug (kalbu apie custom ROM'us), tai pat mane ganėtinai nustebino, jog 2011 metų laidos, mano SGS2, kurio paskutinė palaikoma Android OS versija buvo 4.1.2, tai pat gavo ir naujausios, 5.1 Android OS versijos palaikymą fanų dėka. Manyčiau Windows OS yra daug funkcionalesnė ir ja domisi daug daugiau developerių nei Android, tad manau jog šita OS gali suburti didelį pažengusių fanų kiekį, kurie pasistengs pritaikyti šią OS daugeliui populiaresnių telefonų.