Sveiki, kadangi jau rytoj bus išleisti windows 10 nusprendžiau sukūrti temą tiems žmonėms, kuriems nerodo, kad gali užsirezervuoti 10 windowsus. Pats naudoju windows 7 home premium ir iki šiol man nerodė, kad galiu užsirezervuoti 10 windowsus, bet panaršęs internete radau kaip tai susitvarkyti. Šis fix'as kiek žinau veikia ir windows 8.1 ir windows 7.
I. Šis fix'as veiks tik tiems, kurie nemato šios ikonėles:
II. Aišku norint, kad išvis leistų jums užsirezervuoti windowsus reikia atitikti kelis reikalavimus:
III. Būtina turėti šiuos atnaujinimus!
Windows 7 SP1:
KB3035583
KB2952664
Windows 8.1 Update:
KB3035583
KB2976978
IV. Jeigu reikia KB3035583 galite atsisiūsti iš čia:
Windows 8.1 x86 http://download.windowsupdate.com/c/msdownload/update/software/updt/2015/03/windows8.1-kb3035583-x86_c3cca41f70e4735fa71cc1ceacbf3701b87a655c.msu ** V.** Taigi jeigu viską turite ir atitinkate reikalavimus sekite toliau:
- Atsidarykite Notepad;
- Įklijuokite šį tekstą
REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperienceIndicators" /v UpgEx | findstr UpgEx
if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f
schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
:CompatCheckRunning
schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready
if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning
:RunGWX
schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig"
- Tada išsaugokite failą naudojant funkcija "Save as" ir failo pavadinimą pakeiskite į win10.cmd (.cmd būtina)
- Saugokite šį failą į savo pagrindinį diską mano atveju C tai aš saugosiu į C:\Temp\
- Tada paleiskite kaip administratorius Command Prompt ir įrašykite tekstą: C:\Temp\win10.cmd
- Laukite kol baigsis spamas ir parašys "SUCCESS". Jeigu spamas nesibaigia ir prie būsenos "status" rašo failed reiškia, kad neatitinkate reikalavimų. Šis procesas gali užtrukti iki 30 minučių.
VI. Jeigu viską teisingai atlikote dešinės pusės apačioje turėtų atsirasti nauja ikonėle su windows logotipu arba nuėjus į "Control Panel\System and Security\Windows Update" matyti šį vaizdą
VII. Jeigu šis būdas nepadėjo tai gali būti nes:
Turite piratine versija, kuri nėra legalizuota >.>
Neturite reikalaujamų atnaujinimų.
Jūsų windowsai nėra atnaujinti iki naujausios windows 7 arba 8.1 versijos.
Naudojate windows enterprise.
Jūsų naudojamas kompiuteris neatitinka windows 10 reikalavimų.
IX. Originali tema: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_upgrade/i-want-to-reserve-my-free-copy-of-windows-10-but-i/848b5cce-958b-49ae-a132-a999a883265b
X. Daugiau galite sužinoti apie windows 10 šiame puslapyje: http://www.microsoft.com/lt-lt/windows/windows-10-faq
yarr
Hiwichi prieš 9 metus
Jeigu as uzsirezervaves, bet iki siol negavau notification? :D paspaudus ant iconeles raso notify wehn ready ir fsio
Optimist78 prieš 9 metus
@Hiwichi https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO aš panaudojau šitą tiesiog.
DreDas prieš 9 metus
AŠ naudojau tą patį ką ir Martynas. Porgramos pasiliko Windows.old faile, tai teko apsitvarkyti jas :). Mano dokumentai ir atsisiuntimai, visa tai liko. Tik gaila, kad %appdata% nesuradau. Tai zinokit, kad Sublime is naujo reikes susitvarkyti, ir kazka panasaus. Bet taip tai viskas liuks :). Esu patenkintas windows 10.
Hiwichi prieš 9 metus
Nežinau ar tiesa, bet girdėjau gandus kad Microsoft į viena iš pagrindinių failų idėje Backdoor virusa, ir tipo po tam tikro laiko nelegaliems vartotojams išjungs windows, tai gali būt tiesa? :?
BoQsc prieš 9 metus
@Hiwichi Nemanau jog naujas Microsoft vadovas būtų toks kvailas jog tokio plano griebtųsi vien tik tam jog kelis centus išgauti iš kelių nelaimingų kompiuterio naudotojų. Tokį backdoorą įdėti būtų mažiausiai kvaila. Ir jeigu kas nors apie jį sužinotų (ir tai tik laiko klausimas) manau Microsoft'as būtų visiškai praradęs savo reputacija ir sužlugdytas kitų internacionalinių kompanijų bei pačių operacinės sistemos naudotojų.
Microsoft'ui daug naudingiau/pelningiau palaikyti savo operacinę sistemą puikiai veikiančią bei stabilią. O individulių darbuotojų rasti Įdėti backdoorai anksčiau ar vėliau būtų ištaisyti kitų asmenų dirbančių Microsoft ir tie susimokę darbuotojai mažų mažiausiai prarastų darbą ir taip vienoje iš geriausių darboviečių pasaulyje. Tad kam individui rizikuoti savo labai puikia padėtimi dedant trumpalaikį backdoor'a į sistemą kuri ateityje pastoviai bus prijungta prie interneto bei atnaujinimų serverio? Rašau pastoviai, nes interneto tinklas pasaulyje vis labiau ir labiau prieinamas visiems naudotojams nepriklausomai ar tai serveris ar klientas - ne atvirkščiai.
Dovydaas prieš 9 metus
Turiu klausimą: Jeigu viską padarius, atsisiunčiau atnaujinimus, išsaugojau tą win10.cmd tiek į C diską tiek į C:/Temp man tas spamas eina, bet eina apie 10 sekundžių ir išsijungia ta lentelė. O Šone tos piktogramos nematau, taip pat ir atidarius Control Panel. Kas gali būti?
Rin prieš 9 metus
@Dovydas turėtų iškart atsirast, kai jau lentelėje pradeda rašyti Success. Jei nematai tai pabandyk nueiti į valdymo pultą ir atsidaryti sistemos atnaujinimus. Pažiūrėk ar yra visi surašyti ir dar kartą patikrink reikalavimus. Jei nerasi išeities tiesiog patarčiau kaip sakoma pasigooglinti konkrečiai savo problema ir galbūt pats microsoftas bus pateikęs kokį nors sprendimą. Arba dar gali pabandyti šitą tool'ą http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/media-creation-tool-install
Braunas prieš 8 metus
visiems labas,sveikinu su Naujeis metais 2016. atejau i sy foruma del pagelbos,matau kad jau daug kas naudoja Windows 10, siemet ir as isipuciau naujus sviezius win-10 home.Tiesa sakant labai jie man patinka,ir svarbiausia jie labai greit sukasi.kolkas su jeis problemu nebuvo,tik nervuoja kai kompas nakty 3 val pats pasileidzia nu ir varo ten tuos naujinimus is Microsofto,ir labai ilgai net 2 val. kompas svilpia kaip raketa:),,einam prie problemos- Pasakykit mieli zmones,kodel vyksta toks dalykas. Win-10 viduje yra toks zaidimas Xbox,su tuo zaidimu yra viskas gerai,nei trukineja,nei kas slubuoja,bet bezaidziant ta zaidima intencyviai,po 30 min kompiuteris ras ! ir uzgesta viskas prapuola ir nutyla,dar tokio bajerio nera buve su mano kompu. O kompas yra nautbukas procas i5. RAM-4. 3-metu senumo.As sutinku kai ta zaidima paleidziame Xbox is win-10,kompiuteris net svilpt pradeda,na typo labai ausinasi.Bet ar gali but kad procas perkaista ir automatiskai mirtinai isjungia kompa ? ar cia koks win-10 nesusipratimas ? ar yra kam nors taip nutike ? kur ieskot problema ?
Bebras prieš 8 metus
@Braunas kenčiu nuo panašios bėdos. Turiu stacionarų PC i7 3.4GHz, GTX 760, 8GB RAM. Žaidžiant naujus žaidimus, po 10-20 minučių kompiuteris išsijungia. Kur bėda nerandu jau beveik metus.... Bet pastebėjau kad CPU temperatūra pakyla iki 100C, o vaizdo plokštės iki 50-60C. Normali, CPU temperatūra pas mane naršant internete apie 50C tai darau išvadą kad susiję su tuo.
Tačiau aš šitą bėda turėjau ir su Win 7.
O dėl atsinaujinimų. Windows Update
nustatymuose gali tai reguliuoti. O Advanced Options
gali pasirinkti kad be tavo sutikimo niekas nieko neinstaliuotų. T.y. jei Windows norės atsinaujinti, tau parodys notification apie tai ir galėsi pasirinkti laiką.
Ron prieš 8 metus
Nuėjau pasižiūrėt kada paskutinį kartą updatinau windows: Most recent updates: Never Updates where installed: Never
Braunas prieš 8 metus
Bebras: Aciu uz atsakyma,as vakar pabandziau Nvideo grafikos naujus draiverius perpust,ir tuo paciu radau pokalbi forume Lietuvos Rytas,zmogelis lygiai tai patp vargsta su nauju kompu,ir ten priejo forume kazkoks specas,tai patarimas buvo toks : pirmiausia isivalykite is kompo dulkes,isvalykite procesoriaus oro kanala,pakeiskite procesoriaus ausinimo radiatoriaus radio-pasta,ir perinstaliuokite naujus draiverius. VISKAS ! va sitame forume apie win-10 labai daug snekasi zmones paskaitikite.
http://forum.lrytas.lt/board_show.pl?did=;bid=6
Braunas prieš 8 metus
Na va problema lygtai issprendziau,kompas nebeuzgesta,ka padariau ? perpuciau win-10 video-grafic draiverius per nauja. ir viskas susitvarke,bet reikia nepamirsti,kad jei kompui 2 ar 4 metai butinai reikia isvalyt proco oro kanala.